M’acabo de treure el carnet A2 de moto. Quines opcions tinc? Part I

Moltes felicitats. Ja tens carnet de moto. La normativa vigent et permet conduir motos de  fins a 35KW de potència i amb una relació pes- potència inferior a 0,27kg/CV. Tens força alternatives per triar el que serà la teva primera moto. Optes per una moto amb potència propera a aquests 35KW? Optes per una de més potent i la limites? Millor començar per quelcom més petit?

HI ha una dita força popular entre els que anem en moto que diu que no hi ha males motos sinó males eleccions. Salvant casos molt particulars, qualsevol moto és bona per a un ús determinat. El mercat és força variat i dóna alternatives per a les necessitats concretes de cadascú. Anem a veure doncs, quines opcions hi ha per algú que s’estrena en això de les dues rodes. En aquest article parlarem de les motos que disposen de potències properes a aquests 35KW (47 CV i escaig). Per tal de facilitar les coses hem agrupat les diferents opcions tenint en compte el tipus de moto o segment de mercat al qual pertanyen.

Si el que t’agraden són les esportives i tens clar que en el món de la moto el que més compta és la passió i les sensacions la teva opció és la nova Honda CBR500R que la marca japonesa ha presentat juntament amb les seves germanes els darrer Saló Internacional de Milà. Cal dir que tot i les Rs del seu nom, és important assenyalar
que es tracta d’un moto força dòcil i apta per a conductors novells, lluny de les característiques radicals de la seva germana gran CBR600RR.

Un dels segments que més en voga estar és el de les trails. Si fins fa uns anys aquest tipus de moto servien per compaginar la carretera amb les sortides fora de l’asfalt,  actualment  estan pensades únicament per a ser conduïdes per carretera i els seus propietaris en destaquen la comoditat i la facilitat per emprendre llargues tirades de kilòmetres de manera còmode. Si ets de talla XL, segurament aquest serà el teu tipus de moto. A més més disposes de 4 alternatives molt solvents. Per una banda tens la petita de les BMW, la G 650GS una monocilíndrica d’estètica similar a les seves germanes grans desenvolupada especialment per les especificacions tècniques d’aquest carnet. Si optes per les japoneses, tens a la teva disposició la Yamaha XT660, versions més aptes per asfalt, mixta o de camp, que amb 45 CV representa la concepció clàssica del que és una moto de trail. Si optes per Honda, la marca de l’ala daurada t’ofereix dos models: la NC700X i la CB500X.

En cas que t’hagis vist atrapat per l’estètica custom o retro, disposes de tres alternatives amb potències aptes per al carnet que t’acabes de treure. La primera és la Kawasaki W800 una moto d’estètica molt semblant a la Triumph Boneville que no deixarà a ningú indiferents. En la mateixa línea, si vols una moto amb una marca històrica Moto Guzzi
t’ofereix la Nevada 750. Si optes per l’estètica purament custom pots optar per la veterana Honda VT750, que en disposar de Cardan minimitzarà la operacions de manteniment.

Si no tens gaire clar quin és el teu tipus de moto, una opció a tenir en compte és optar per una naked. Aquest tipus de motos acostumen a adaptar-se a la majoria d’usos amb força garanties. Són igual d’útils per anar a la feina a través del trànsit urbà o rondes, fer petits
desplaçaments per autopista o sortidetes de matí o cap de setmana per carteretes de corbes. Degut a la seva falta de protecció aerodinàmica, patiràs quan passis les velocitats legals per autopista i es faran feixugues les tirades de kilòmetres llargues. En aquest
segment les alternatives que disposes són la NC700S o l’acabada de presentar CB500F d’Honda, bicilíndriques ambdues o la Yamaha MT03 una monocilíndrica derivada de la seva germana trail(la XT que hem parlat abans).

Properament us explicarem les opcions si creieu que no necessiteu  aquests prop de 50 CV, o si per contra sou del que teniu clar que en dos anys donareu el salt al carnet A, i  que per tan la millor opció és una moto limitable.

Share it now!

3 comentaris a “M’acabo de treure el carnet A2 de moto. Quines opcions tinc? Part I

  1. Retroenllaç: M’acabo de treure el carnet A2 de moto. Quines opcions tinc? Part II | Motor.cat

  2. Retroenllaç: M’acabo de treure el carnet A2 de moto. Quines opcions tinc? Part III i final | Motor.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>