M’acabo de treure el carnet A2 de moto. Quines opcions tinc? Part II

portada250

Si fa uns dies en la primera part d’aquest article vam parlar de les motos amb potències properes al llindar de 48 CV que permet conduir el carnet A2, avui ens fixarem en les alternatives que trobem si optem per una potència inferior, deixant per un proper article les opcions que tenim si volem triar una moto més potent limitada per deslimitar-la en un futur.

Si ens fixem en com està distribuït el mercat, veurem com per sota d’aquest llindar de 48CV, trobem les motos amb cilindrades properes al quart de litre(250 cm3), que acostumen a rendir unes potències d’entre 20 i 30 CV aproximadament. Amb aquest rang de potència en podem tenir prou per al dia dia si el que fem son desplaçaments curts i fins i tot ens podem plantejar excursions de cap de setmana ja que la seva velocitat màxima sol superar amb escreix la que estableix la normativa vigent. Si això hi afegim el seu pes contingut que en facilita la maniobrabilitat, i el seu preu de compra i manteniment, inferior al de motocicletes de més cilindrada, tenim de les dos-i-mig una alternativa molta tenir en compte per aquells qui vulguin aprendre a anar en moto sense fer una despesa inicial excessiva.

GW250L3_P7_image_3

Tal i com vam fer en la primera part de l’article, veurem la oferta disponible dividida per tipus de moto, ja que d’aquesta manera et serà més fàcil veure les alternatives que tens tenint en compte el que cerques.

Totes les bondats a les que ens referíem quan parlàvem de les motos naked al primer article, també són aplicables als models de 250 cm3 que presentem a continuació. Un cop més les marques japoneses acaparen la majoria de la oferta en aquest segment de mercat. En destaquen la Suzuki Inazuma i el seu motor bicilíndric de 24CV, la també bicilíndrica Honda VTR250 i els seus 30CV o la més continguda Yamaha YBR250 que n’ofereix 21. En aquest segment també tenim la versió naked de la marca coreana Hyosung, la GT250 Comet, que ofereix 30CV a un preu força competitiu. Finalment si ens atrapa l’estètica KTM, podem optar per la Duke 200, que tot i ser d’una cilindrada una mica inferior el seu pes reduït fa que sigui una alternativa molt a tenir en compte si ens ho volem passar bé en carreteres de muntanya.

Kawasaki-Ninja-300-action-iv

A més a més de les naked, l’altre categoria on més motos de 250 cm3 trobem és a les esportives. Les marques, japoneses sobretot, solen fer unes rèpliques a escala de les seves superesportives de 600cm3, oferint una estètica agressiva amb unes prestacions raonables. Una de les protagonistes d’aquesta categoria és l’Honda CBR250R, que ofereix estètica inspirada en les seves germanes grans i un frontal que recorda i molt a la Honda VFR1200, a més disposa d’un motor monocilíndric de consum contingut que rendeix 26CV. Amb una cilindrada lleugerament superior, la Kawasaki Ninja 300 és l’estrella de la categoria. Amb un bicilíndric que rendeix 39CV és capaç de plantar cara a motocicletes de més cilindrada, tot i que el seu preu la situa també força lluy de les seves rivals. Si el que cerquem és una estètica esportiva a bon preu, haurem de considerar les alternatives de Daelim, la Roadwin 250 R FI o de Hyosung i la seva GT250 Ri Comet.

9

Si bé la majoria de motocicletes, scooters a banda, d’aquesta cilindrada són nakeds o esportives també trobem alternatives amb estètica custom com la Hyosung GV 250i Aquila o fins i tot una supermotard d’una marca de casa nostra RIEJU com la Tango 250.

Com pots veure si optes per una motocicleta de 250 cm3, opcions no te’n falten. De totes maneres, si tens molt clar que al cap de dos anys et trauràs el carnet A que et permet conduir qualsevol motocicleta, properament t’explicarem quines opcions tens si el que vols és una moto limitable.

Share it now!

Un comentari a “M’acabo de treure el carnet A2 de moto. Quines opcions tinc? Part II

  1. Retroenllaç: M’acabo de treure el carnet A2 de moto. Quines opcions tinc? Part III (i final) | Motor.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>