Polaris anuncia que comercialitzarà “pneumàtics” sense aire a partir de 2014

airless-ruedas-polaris

Podríem dir que els pneumàtics d’avui en dia no difereixen gaire dels de fa 30 anys. Sí que és cert que l’adherència, la capacitat de frenada, el confort de marxa o la rumorositat han millorat de forma significativa, però després de tot un pneumàtic segueix sent un tros de goma de cautxú inflada amb aire a pressió. Igual que fa 30 anys. Darrerament hem vist alguns concepts de Michelin o Bridgestone amb tecnologia “sense aire”, unes propostes que per desgràcia mai han arribat a oferir-se al públic. Això està a punt de canviar gràcies a Polaris, empresa especialitzada en quads i buggies off-road que a partir de 2014 començarà a comercialitzar “pneumàtics” sense aire de forma generalitzada.

Aquests consten de tres parts: un nucli d’acer, una estructura de niu d’abella, i la banda de rodadura que es munta sobre aquesta. La estructura central s’encarrega de distribuir el pes del vehicle entre tot el conjunt, i gràcies a la seva flexibilitat és capaç d’absorbir totes les irregularitats que podem trobar al nostre pas. Pel que fa a la banda exterior, aquesta pot comptar amb diferents configuracions segons quin sigui l’ús que anem a fer d’aquestes rodes: asfalt, off-road o fins i tot competició. A més a més, com que la única part de la roda que pateix desgast és la banda exterior, canviar només aquesta és més econòmic. El fabricant també afirma que aquest tipus de roda (per no dir-li no-pneumàtic) també ofereix un major confort i una menor rumorositat.

Es tracta d’una tecnologia desenvolupada per Resilient Technologies, una startup tecnològica de Wisconsin que va ser adquirida fa un any per Polaris. De moment la marca està centrada en usos més aviat tirant al off-road, tot i que no es descarten altres utilitats en el futur. El que de moment no se sap és el preu, el qual serà anunciat poc abans del seu llençament comercial l’any vinent.

airless-polaris airless-polaris-spike

Via Motor Authority

Share it now!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>